Right menu

Aktuelt

vizuelli.no fornyer seg

Vizuelli.no har i vår gjennomgått en ansiktsløftning og kan nå sees i ny drakt. Hålogaland IKT ønsker å takke Vizuelli for samarbeidet med deres nye websider.

Grovfjord Mekaniske verksted - gmv.no

Grovfjord Mekaniske verksted har fått oppgradert sine websider. Sammen med Vizuelli var Hålogaland IKT med når de nye websidene skulle utformes og settes ut i livet. Hålogaland IKT ønsker å takke GMV for oppdraget og Vizuelli for samarbeidet.

Alvorlig sikkerhetshull i OpenSSL ("Heartbleed")

Forskere har funnet et alvorlig sikkerhetshull kalt "Heartbleed" i OpenSSL. Det er avdekket at uvedkommede kan få tilgang til beskyttet informasjon på nettsider, i e-post, m.m.

Norman Sikkerhetspakke

I følge Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) har de fra 1. kvartal 2012 til 1. kvartal 2013 sett en økning i antall skadevare-saker på 113 prosent. I hovedsak gjelder disse sakene spredning av skadevare fra norske websider.

Stolt sponsor og samarbeidspartner for FINN

Hålogaland ikt ser frem til en innholdsrik festspilluke med mange storheter på de ulike arenaene i Harstad

Driftsmeldinger

Ingen kjente feil eller planlagt arbeid.

Venstre meny

Aktuelt


Alvorlig sikkerhetshull i OpenSSL ("Heartbleed")

Forskere har funnet et alvorlig sikkerhetshull kalt "Heartbleed" i OpenSSL. Det er avdekket at uvedkommede kan få tilgang til beskyttet informasjon på nettsider, i e-post, m.m.

Hva er "Heartbleed"?

Systemer med sårbare versjoner av OpenSSL er eksponert for at alle på Internett kan lese hva som ligger i minnet på systemene. Dermed kan man finne sikkerhetsnøkler som brukes for å kryptere trafikk, passord og innhold. Har man fått tak i disse sikkerhetsnøklene kan man altså dekryptere og lese sensitive data.

For mer informasjon om "Heartbleed", gå til heartbleed.com.

Hva gjør Hålogaland ikt for å sikre sine tjenester?

Vi sørger for at ingen sårbare versjoner av OpenSSL er installert på våre systemer, og bytter ut våre sertifikater fortløpende. Så langt er ingen av våre tjenester eksponert for «Heartbleed».

Hva bør du gjøre?

"Heartbleed" har potensiale til å avsløre ditt brukernavn og passord. Vi anbefaler at du:

  1. Endrer alle dine passord på alle tjenester eksponert på Internett. Dette gjelder ikke bare våre tjenester.
  2. Bruk 2-faktor autentisering der det er mulig. Det betyr at du i tillegg til å benytte brukernavn og passord, også bruker engangskode som du mottar via SMS.

Altibox .no Norman Norsk Helsenett Sellihca Qualified